0

Spelend leren met Sophie de giraf

Geplaatst op: 01-07-2024

SPELEND LEREN


Veel mensen kennen Sophie de giraf vooral als het favoriete bijtspeeltje van hun kleintje. Maar wist je dat er ook educatief speelgoed bestaat van Sophie de giraf? En omdat dezelfde makers al meer dan 60 jaar verantwoordelijk zijn voor het wereldberoemde Franse girafje, weten ze precies wat baby’tjes nodig hebben én leuk vinden. Zo is alles natuurlijk gemaakt van verantwoorde, duurzame materialen en dus geheel veilig voor zelfs de allerkleinsten. Maar net zo belangrijk: kinderen vinden het heel leuk om ermee te spelen. En stiekem leren ze -al spelend- ook nog van alles!
 

Stapelset
Deze set, bestaande uit zes stapelkommen, is onder andere gemaakt van bioplastic. De lichte kommen zijn zo gemaakt dat ze makkelijk zijn vast te pakken door kleine handjes. De set stimuleert de coördinatie en helpt de fijne motoriek te ontwikkelen. Zo kan de toren op twee manieren gestapeld worden en er valt van alles te ontdekken, zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde én er zit een belletje in het balletje verstopt. En als je de kommen in bad gebruikt, kan je kindje water door de gaten laten stromen.

 

Bijtrammelaar
Deze rammelaar is gemaakt van 100% natuurlijk rubber en is bedoeld om tijdens het spelen de zintuigen te prikkelen. Zo wordt het gehoor gestimuleerd door belletjes, de tastzin door het reliëf van het handvat, het zicht door de verschillende kleuren in de afbeelding en het reukvermogen door de aangename geur van natuurrubber. Bovendien kan je kindje er heerlijk op bijten en sabbelen om pijnlijk tandvlees te verlichten.

 

Sensory bijtbal
Een bal die niet alleen leuk is om mee te spelen, hij helpt ook om de pijn van doorkomende tandjes te verlichten. Ook deze bal is gemaakt van 100% natuurlijk rubber, zodat je kindje er veilig op kan bijten en sabbelen. Ondertussen kan je kindje diverse reliëfpatronen en holle zones verkennen. De handvatten zorgen ervoor dat je kindje de bal eenvoudig kan pakken en vasthouden. Zo stimuleert deze multifunctionele bal zowel het grip als de tastzin van baby’s.

 

Zachte activiteitenblokken
Met deze lichte blokken kan een kleintje zich heerlijk vermaken met stapelen, vangen en gooien. Bovendien stimuleert elk blok een ander zintuig. Er zijn verschillende kleuren en texturen te ontdekken en in de blokken zit een bijtring, een spiegeltje en een belletje verstopt! Mooi speelgoed dat de nieuwsgierigheid prikkelt en tegelijkertijd de fijne motoriek helpt ontwikkelen.

 

Sensory activiteitenkaarten
Een kaartspel dat de zintuigen prikkelt, speciaal voor de allerkleinsten! Zo is er een bijtring om te proeven, geluidjes om naar te luisteren, maar liefst zes verschillende texturen om te voelen en verschillende kleuren en contrasten die het zicht te stimuleren. De vier kaarten hebben aan beide zijdes een opdruk: de ene zijde zwart-wit, de andere zijde in kleur. Elke kaart is bovendien voorzien van een cijfer in braille. Je kunt de kaarten los gebruiken of ze met klittenband samenvoegen tot één afbeelding.

 


Copyright 2024 Kleine Giraf | Webdevelopment Webparking & Artylicious